Boarding Services

The FSDB Boarding Services program provides a homelike environment, free of charge for enrolled Florida students.

Welcome

Boarding staff are teachers, mentors, advisors, and surrogate family members for children who live away from home.  Beginning with the youngest students at age five and continuing to adult students up to age 21, the Boarding Program focuses on teaching life skills essential for successful transition to the adult world of independent living, employment, postsecondary training, and community involvement.

FREE

for Enrolled

Students

75%

Live on Campus

Monday - Friday

89

School Clubs &

Extracurricular Activities

80+

Acre Campus Located

in Historic St. Augustine

975+

Deaf/HH & Blind/VI Children

Served Campus & Statewide

Boarding Program

The Boarding Program provides FSDB students with a safe and secure home-like residential environment during the school week. The goal of the Program is to provide support for each student’s academic success, along with training on relevant student life topics and instruction focused on the development of independent living skills. Boarding students also have the opportunity to engage in a wide variety of recreational and leisure activities after school and during evening hours.

14

Residential Halls

Apartments

Apartment program

The Apartment Program is an Independent Living Learning Center for High School seniors and Continuing Education students from both the Deaf and Blind schools. Between four and six students live in each apartment, which includes bedrooms, kitchens, living rooms, and bathrooms.

 

Students prepare breakfast and dinner in the apartments with assistance from staff members. Students often share cooking responsibilities with their apartment mates so that they do not have to cook every day.

Recreation Program

The Recreation Program is part of the Boarding Services expanded core curriculum. Boarding students have a variety of after-school and evening activity choices that promote a well-rounded and healthy lifestyle. View the monthly recreation calendars below.

 • Arts and Crafts

 • Bowling

 • Exercise and Fitness

 • Fishing

 • Kayaking

 • Movie Nights

 • Rock Climbing

 • Swimming

 • Individual Sports

 • Team Sports

 • Themed Dances

 • Special Events/Trips

FAQs

Milyen előnyöd származik a képzésből?


Védőernyő alatt, biztonságos környezetben tudod kipróbálni, milyen a vállalkozói lét! Mik a kezdeti lépések, melyek a vállalkozás alapításához szükségesek, hogyan tudsz egy befektetésre alkalmas vállalkozást a semmiből felépíteni.
Kik segítenek a képzések során?


Szakmai mentorok, tapasztalt üzleti képzők, befektetési managerek – minden, ami ahhoz kell, hogy egy innovatív ötletre alapozva vállalkozást indíts és pénzt szerezz, hogy tovább tudj lépni az üzleti sikerek felé!
Kik jelentkezhetnek a programra?


A programba bármilyen divathoz vagy designhoz köthető innovatív ötlettel lehet jelentkezni. A jelentkezéshez nem feltétel, de előnyt jelent, ha van a csapatban minimum egy aktív hallgatói státusszal rendelkező egyetemista vagy főiskolás.
Mit kell vállalnod csapatoddal a programba való bekerüléskor?


 1. A képzésbe bekerült részvétvevők vállalják, hogy a képzési idő alatt benyújtják jelentkezésüket a Hiventures Zrt-hez tőkebefektetés iránt. Abban az esetben, ha azok a csapatok, akik a befektetési bizottság előtt prezentálják az ötletüket és pozitív befektetési döntés esetén visszautasítják a 15 millió forintos befektetési ajánlatot, a képzés elvégzését követő 12 hónapon belül csak abban az esetben jogosultak más tőkebefektetőhöz fordulni, ha a Hiventures-től írásban rögzített elutasító döntést kapnak. Azokra a csapatokra, akik nem kapnak befektetési ajánlatot, a 12 hónapos kitétel nem vonatkozik.

 2. Minden képzésen legalább egy csapattagnak részt kell vennie.
Milyen ötleteket várunk?


Design vagy divat témájú, fókuszú ötleteket.
Milyen nyelven folynak a képzések?


A képzések magyar nyelven zajlanak.
Mikor lesznek a képzések?


A képzéseket hétköznap délutánonként tartjuk, ezek jellemzően alkalmanként két órás elfoglaltságot jelentenek.
Minden képzési időponton minden csapattagnak részt kell vennie?


A minimum követelmény, hogy legalább egy tag képviselje a projektet minden képzésen.
Hogy néz ki a képzés?


Rövid elmélet és sok gyakorlat: workshopok és csapatmunka, aminek a keretében megismerkedhettek a sikeres startup indulásának feltételeivel, és azokkal az alap eszközökkel, melyek a befektetők meggyőzéséhez szükségesek, például üzleti modell, pénzügyi terv, versenytárs-elemzés. A képzés előtt és közben is felkészülési anyagokat, házi feladatokat, teszteket kaptok.

A képzések témái:

Csapat, Lean Startup Methodology, Busniess Model Canvas intro

Csapatépítés – a sikeres vállalkozáshoz szükséges kompetenciák felméréséhez és fejlesztéséhez szükséges elméleti alapok és eszközök. Workshop keretében gyakorlatok és játékos tanulás.

Lean Startup methodology – A Lean módszer alapjai, hipotézisalkotás, validálás, ügyfélfejlesztés (customer discovery), deszkamodell (MVP), piaci illeszkedés (PMF) és egyéb alapfogalmakba való bevezetés. Ismerkdedés a Business Model Canvas-szal (BMC).

Üzleti és pénzügyi terv

Üzleti és pénzügyi tervezés lépései a Hiventures által elvárt üzleti terv elkészítése. Pénzügyek és befektetés – Alapfogalmak, pénzügyi terv lépései (Hiventures befektetéshez), a befektetéshez szükséges lépések áttekintése, a tárgyalások menete a bemutatkozástól az exit-ig.

Business Model Canvas, Go-To-Market strategy, B2B marketing
Osterwalder-féle üzleti modell kilenc blokkjának elméleti háttere és gyakorlati alkalmazása (workshop, peer-to-peer tesztelés). GTM strategy - a Mit – Kinek – Hogyan – Hol adunk el kérdésfeltevés körbejárása, a piacralépési stratégia kialakításának lépései B2B marketing – Piaci szegmentáció módszerei, persona- online jelenlét és tartalom fejlesztés, keresőmotor optimalizálás (SEO), szociális média, brand, média csatornák.

Roadmapping, IP, 1-pager, Competitive landscape
Roadmapping – módszertan, az útvonalterv elkészítésének lépései és jelentősége IP – A szellemi tulajdon és annak megvédésével kapcsolatos, elsősorban jogi kérdések és lépések. 1-pager – A befektetői bemutatkozó elkészítésének lépései, kellékei és kivitelezése. Competitive landscape – versenytás technológiák és termékek azonosítása, közvetlen és közvetett versenytársak, versenyelőny, egyediség (USP).

Pitch deck structure, pitch training
A befektetői pitch (3-4 perces) szerkezete, logikája és elkészítése. A pitch gyakorlása és a visszacsatolások beépítése. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.

Demo Day
A Hiventures befektetési bizottsága nyílt befektetési üléssel egybekötött Demo Dayen értékeli az elbírálás után kiválasztott hallgatói csapatokat. A Demo Dayen helyszíni döntés születik a befektetésre alkalmas csapatokról.
Hol lesznek a képzések?


A képzések 2020-ban online, a Microsoft Teams felületén valósulnak meg. A platform használatát ismertetjük a bekerülő csapatokkal.
A képzésen való részvétel garancia-e a tőkebefektetésre?


A képzésen való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.
Milyen feltételeket kell teljesítened, hogy befektetést kapj?


A Hiventures innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan. A Hiventures befektetési folyamat az alábbi lépésekből áll:

 • Online jelentkezés a Hiventures weboldalán
 • Pénzügyi és üzleti terv megküldése (ezek elkészítésében segít a Program)
 • Befektetési Bizottság előtt történő pitch (a program végén kihelyezett bizottsági ülés keretében)
 • Befektetési Bizottság döntése
 • Szerződéskötés és cégalapítás
 • Folyósítás
Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures a csapatoknak?


A Hiventures ismerteti a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítja az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látja el a csapatokat.
Mekkora befektetésre leszel alkalmas a képzés elvégzésével?


A képzés elvégzésével a csapatok a Hiventures Inkubációs befektetésre lesznek készen.

Az Inkubációs befektetési konstrukció a legkorábbi, azaz ötlet fázisban lévő startupoknak 15 millió Ft-os befektetést nyújt 9% részesedésért.
Kell-e céget alapítanod csapatoddal a képzés során?


Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a Hiventuressel együtt történő cégalapításra, amelyre a program elvégzésre után kerül sor.
Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?


Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a Hiventures befektetésből is befizetésre kerülhet. Ettől még ugyanúgy 9% részesedés illeti meg a Hiventurest.
Egyedül vagy az ötleteddel?


Ne aggódj - add be jelentkezésed ebben az esetben is! A képzésre egyénként jelentkezőkkel a jelentkezés leadása után felvesszük a kapcsolatot további egyeztetés céljából. Ha pedig szeretnéd te magad megtalálni a hiányzó csapattagokat, regisztrálj a Sciencer matchmaking felületén is és hozd létre saját projektedet!

1/1

Apartments

Apartment Boys
Deaf and Blind Seniors
PH: 904-827-8247

VP: 904-201-4532

Apartment Girls
Deaf and Blind Seniors
PH: 904-827-2510

VP: 904-201-4550

Contact

For more information about Boarding Services, contact:

Kathleen Grunder
Administrator, Boarding Services

PH: 904-827-2603

VP: 904-201-4660

Blind Dorms

Kramer Hall
Boys and Girls Elementary
PH: 904-827-2736

Cary White Complex
Boys and Girls Middle School
PH: 904-827-2851

Koger Hall
Girls High School
PH: 904-827-2733

MacWilliams Hall
Boys High School
PH: 904-827-2725

Deaf Dorms

Vaill Hall
Boys and Girls Elementary

PH: 904-827-2806

VP: 904-201-4461

Gregg Hall
Girls Middle School
PH: 904-827-2628

VP: 904-201-4506

McLane Hall
Boys Middle School
PH: 904-827-2624

VP / 904-201-4562

James Hall
Girls High School
PH: 904-827-2635

VP: 904-201-4485

Rhyne Hall
Boys High School
PH:904-827-2771

VP: 904-201-4565

Connect With Us!

 • Skyward icon
 • Facebook icon
 • Instagram icon
 • Twitter icon
 • YouTube icon
 • Vimeo icon
 • LinkedIn

General Information

PH: 904-827-2200

VP: 904-245-1022

Outreach Department

PH: 904-827-2455

Parent Services

PH: 904-827-2212

VP: 904-201-4527

Transportation

PH: 800-992-8747

Health Care Center

PH: 904-827-2410

VP: 904-201-3910

Purchasing

PH: 904-827-2331

PH: 904-827-2356

Campus Police

PH: 904-827-2315